Clicky


Rusland meldt opnieuw grote droneaanval door Oekraïne

Rusland meldt opnieuw grote droneaanval door Oekraïne
13-03-2024 09:56 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

MOSKOU - De autoriteiten in Rusland melden dat voor de tweede nacht op rij een grote Oekraïense droneaanval heeft plaatsgevonden. Het ministerie van Defensie meldt dat 58 van die onbemande toestellen zijn neergehaald.

In de regio Rjazan zou een olieraffinaderij in brand zijn gevlogen na een aanval. Daar raakten ook mensen gewond, zegt de gouverneur. Een andere drone zou zijn neergehaald terwijl die onderweg was naar een raffinaderij in de buurt van Sint-Petersburg.

De gouverneur van het westelijke Voronezj zegt dat meer dan dertig drones zijn neergehaald boven zijn regio. Hij meldde via berichtendienst Telegram dat infrastructuur en woonhuizen enige schade hebben opgelopen door vallende brokstukken.

Ook in de grensregio Belgorod zouden de restanten van neergehaalde drones schade hebben aangericht. Dat leidde tot een stroomstoring in sommige dorpen. In die regio zou ook een gebouw zijn beschadigd van veiligheidsdienst FSB.

Oekraïne zou een dag eerder ook al een grootschalige droneaanval hebben gelanceerd op het buurland. Toen is onder meer een grote olieraffinaderij geraakt op honderden kilometers van de grens.

De Russische president Vladimir Poetin verweet de Oekraïeners de aanvallen op te voeren om de aankomende presidentsverkiezingen te beïnvloeden. Die worden later deze maand gehouden in Rusland.

De president zei in een interview dat op de achtergrond meespeelt dat Oekraïne weinig zou presteren aan het front. "Ze wisten geen van de doelen te bereiken die ze vorig jaar voor zichzelf hadden gesteld."