Clicky


RWS: verkeershinder rond Eindhoven vanwege dreigend gaslek, mijd regio

RWS: verkeershinder rond Eindhoven vanwege dreigend gaslek, mijd regio
13-03-2024 14:01 | Weer en Verkeer | auteur ANP

EINDHOVEN - [update 14:19 uur] Verkeer rond Eindhoven moet rekening houden met forse hinder op de weg. De A2 en de N2 zijn in beide richtingen dicht tussen de knooppunten De Hogt en Leenderheide om een dreigend gaslek in de buurt van de weg. Rijkswaterstaat raadt automobilisten aan de regio te mijden.

Op de website van Rijkswaterstaat is te zien dat er al behoorlijk wat file staat rond de Brabantse stad. De vertraging kan oplopen tot bijna een uur. De verwachting is dat de situatie zeker tot na de avondspits duurt. Verkeer richting het zuiden kan vanaf Utrecht omrijden via de A73, meldt Rijkswaterstaat.

Ook de andere kant op is dat de beste omreisroute. Automobilisten kunnen de borden Arnhem/Nijmegen volgen. Eerder woensdagmiddag werd al een NL-Alert uitgestuurd voor de omliggende omgeving.

De gasleiding die dreigt te bezwijken bevindt zich aan de Professor Holstlaan. Volgens een woordvoerder van de brandweer is daar een pompinstallatie aan het verzakken, waardoor ook de gasleiding verzakt. Momenteel wordt bekeken hoe de gasleiding ondersteund kan worden.

Mocht de gasleiding echt kapotgaan, dan kan dat volgens de woordvoerder "flink gevaarlijk" zijn. Vooralsnog zijn alle maatregelen die worden genomen vooral preventief, benadrukt hij. Er is nog geen sprake van een daadwerkelijk gaslek.