Clicky


Moslims opgepakt in Noord-Nigeria voor eten tijdens ramadan

Moslims opgepakt in Noord-Nigeria voor eten tijdens ramadan
13-03-2024 15:11 | Buitenland | auteur ANP

KANO - De islamitische politie in Noord-Nigeria heeft elf mensen opgepakt omdat ze hebben gegeten tijdens de ramadan, laat de politie aan de BBC weten. In de noordelijke regio Kano geldt de sharia en wordt dus streng toegezien op de naleving van de regels van de heilige vastenmaand, die afgelopen zondag is begonnen.

De tien mannen en een vrouw zijn weer vrijgelaten nadat ze hadden beloofd om zich voortaan aan de ramadan te houden, waarbij moslims niet mogen eten tussen zonsopgang en zonsondergang.

De islamitische politie controleert jaarlijks bij markten en cafés om overtreders te vinden. De elf gearresteerde moslims werden ook in de buurt van markten opgepakt. Zo werd een vrouw betrapt die pinda's verkocht en er zelf van at. Marktbezoekers zagen dit en waarschuwden de politie.

De religieuze politie zegt tegen de BBC dat niet-moslims zich geen zorgen hoeven te maken om ook te worden aangehouden als ze eten tijdens de ramadan. Volgens de politie gelden de regels niet voor hen en zouden ze alleen in overtreding zijn als ze eten verkopen aan moslims die zouden moeten vasten.