Clicky


North Sea Port zal ingrijpen bij uit de hand lopend boerenprotest

North Sea Port zal ingrijpen bij uit de hand lopend boerenprotest
14-03-2024 11:36 | Haven Nieuws | auteur Redactie

GENT - Naar aanleiding van het aangekondigde boerenprotest in het Gentse deel van North Sea Port op donderdag 14 maart 2024 zal, indien nodig, het havenbedrijf ingrijpen.

Het havenbedrijf North Sea Port staat mee in voor de veiligheid in het havengebied. In het bijzonder voor het beheer van de toegang tot havengebied, het bewaken en bewaren van de veiligheid en het verzekeren van een vlot scheepvaartverkeer.

In samenspraak met de gouverneur van Oost-Vlaanderen en de veiligheidsdiensten wordt er gemonitord waar welke acties plaatsvinden.

Bij hinder op de wegen en rotondes in en rond het havengebied, aan terminals en havenfaciliteiten, en aan bruggen over het Kanaal Gent-Terneuzen zal er worden opgetreden.

Het havenbedrijf heeft daartoe alle juridische middelen in handen, met inbegrip van een juridische beschikking om blokkades op te heffen.

Rekening houdend met de gevolgen van de acties zullen deze middelen worden ingezet. Dit om de veiligheid in het havengebied en de vrije scheepvaart te kunnen garanderen, de kritische haveninfrastructuur en installaties te beschermen en economische schade te voorkomen.