Clicky


Verzakking gasleiding Eindhoven kwam door defecte pomp

Verzakking gasleiding Eindhoven kwam door defecte pomp
14-03-2024 17:59 | Binnenland | auteur ANP

EINDHOVEN - De problemen met een gasleiding in Eindhoven woensdag zijn veroorzaakt door een kapotte pompinstallatie die daar tijdelijk was neergezet voor werkzaamheden aan het riool.

De pompinstallatie verzakte en ging lekken, meldt Waterschap De Dommel. Het water spoelde de grond onder de gasleiding weg, waardoor die dreigde door te buigen en te breken. Het waterschap onderzoekt hoe de pompinstallatie aan de Professor Holstlaan kon verzakken.

De kapotte pompinstallatie wordt verwijderd en de gasleiding wordt gestabiliseerd. Drie hijskranen ondersteunen de pompinstallatie en de gasleiding tijdens de werkzaamheden, zodat die niet verder verzakken. Het waterschap verwacht vrijdag klaar te zijn met dit werk. Na het weekend wordt besloten wat er verder moet gebeuren.

De problemen met de gasleiding ontstonden woensdag aan het eind van de ochtend. De leiding werd afgesloten en het gas dat er nog in zat werd afgefakkeld. Door het veiligheidsrisico waren wegen in de buurt, waaronder de A2 en de N2, tot in de avond deels afgesloten.