Clicky


Eindhoven Airport gaat in februari 2027 vijf maanden dicht

Eindhoven Airport gaat in februari 2027 vijf maanden dicht
15-03-2024 09:05 | Algemeen | auteur ANP

EINDHOVEN - Eindhoven Airport gaat vanaf februari 2027 vijf maanden dicht. De start-en-landingsbaan moeten worden gerenoveerd. Dat heeft de directie van de luchthaven laten weten.

Belanghebbenden werden onlangs van de plannen op de hoogte gesteld. Binnenkort gaan zij praten met de directie van de luchthaven. Reisorganisatie TUI weet nog niet hoe de sluiting moet worden opgevangen, laat een woordvoerder weten. "In het gesprek met de directie hopen we te horen hoe we dit in goed onderling overleg kunnen oplossen."

Ook Transavia is geïnformeerd over de plannen. De maatschappij is jaarlijks goed voor een derde van de ruim 40.000 vluchten op Eindhoven Airport. "Vijf maanden is een lange periode", zegt een woordvoerder. "Er zal dus een hoop werk moeten worden verricht."

Reiskoepel ANVR heeft nog geen idee of alle reizigers kunnen uitwijken naar andere luchthavens. "Maar we hebben drie jaar de tijd om daar naar te kijken." Het ministerie van Defensie, de eigenaar van Eindhoven Airport, wil pas reageren als de Tweede Kamer over de plannen is geïnformeerd. De brief hierover zal later deze maand worden verstuurd.