Clicky


Tractor dreigt van trailer te vallen

Tractor dreigt van trailer te vallen [+foto]
15-03-2024 10:42 | Buitenland | auteur Redactie

KAISERSLAUTERN - Oplettende weggebruikers maakten donderdagmiddag bij de Duitse politie melding van een zwaar transport op de A6 die een tractor vervoerde. Volgens de getuigen leek het erop of de tractor elk moment van de trailer kon vallen. 

Een patrouille van de snelwegpolitie Kaiserslautern kon het transport onderscheppen en naar de parkeerplaats “Schweinsdell” leiden. Daar werd hij aan een nadere controle onderworpen door de specialisten van het zwaarverkeersleidingsteam.

Er werd ontdekt dat spanbanden al los waren geraakt en dat sjorpunten op de trailer al gedeeltelijk kapot waren gegaan. Het zou dus slechts een kwestie van tijd zijn geweest voordat het 16 ton wegende voertuig van de trailer viel.

Ook de technische controle van het transport was niet bepaald beter. De remmen op de drie assen van de trailer hadden verschillende temperaturen. Twee remmen waren op bedrijfstemperatuur, maar de rem op de achteras was koud. Het vermoeden werd bevestigd dat de remmen op deze as niet werkten.

Het werd de chauffeur ter plekke verboden verder te rijden totdat de lading voldoende was vastgezet en het remsysteem was gecontroleerd.

Er zal een boeteprocedure worden gestart tegen de chauffeur en het transportbedrijf.