Clicky


Nederlander omgekomen door modderstroom op Bali

Nederlander omgekomen door modderstroom op Bali
15-03-2024 10:47 | Buitenland | auteur ANP

DENPASAR - Een Nederlandse man en zijn Australische partner zijn omgekomen door een modderstroom op het Indonesische eiland Bali, schrijven Australische media. De twee waren vermoedelijk aan het slapen toen hun woning donderdagochtend werd getroffen.

Het koppel verbleef een nacht in een houten huisje in het dorp Jatiluwih, schrijft The Sydney Morning Herald. De Australische krant meldt dat de heuvel achter de woning het begaf door zware regenval en harde wind.

De Nederlander (50) en zijn partner (47) kregen volgens de Indonesische politie woensdagavond van een lokale inwoner het aanbod om elders te overnachten, tenminste tot de elektriciteit, die was uitgevallen, hersteld zou zijn en het slechte weer voorbij zou zijn. Maar dat aanbod hadden ze geweigerd, bericht The Sydney Morning Herald.

De krant meldt dat de inwoner donderdag rond 05.30 uur nog langs het huisje was gegaan om te controleren of de situatie nog veilig was. De inwoner oordeelde van wel. De modderstroom vond ongeveer een half uur later plaats. De twee lege woningen naast het huisje van het stel bleven volgens de krant onbeschadigd.