Clicky


Twee agenten gewond bij achtervolging door Limburg en Duitsland

Twee agenten gewond bij achtervolging door Limburg en Duitsland
15-03-2024 23:53 | Binnenland | auteur ANP

MARIA HOOP - Bij een achtervolging door een deel van Limburg en Duitsland zijn vrijdag aan het einde van de middag twee agenten gewond geraakt. De agenten zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Hoe ze precies gewond zijn geraakt, is volgens een woordvoerder nog onduidelijk.

De agenten gaven rond 17.20 uur een volgteken aan een automobilist die opvallend rijgedrag vertoonde bij het Limburgse Brunssum. De bestuurder sloeg op de vlucht, waarop de politie de achtervolging inzette. In de richting van Schinveld ramde de verdachte een voertuig van de Koninklijke Marechaussee. Volgens de woordvoerder zijn de marechaussees hierdoor niet gewond geraakt.

Vervolgens zette de man zijn vluchtpoging voort over de grens in Duitsland. Ook daar ramde hij twee auto's. Even later kwam de man weer op Nederlands grondgebied, waar hij in Echterbosch de macht over het stuur verloor en in een weiland terechtkwam. De verdachte probeerde er nog te voet vandoor te gaan. Rond 17.45 uur werd hij aangehouden in een weiland in Maria Hoop.

De verdachte, een 31-jarige man uit België, is aangehouden. Hij wordt onder meer verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling. Ook had de man geen rijbewijs en was hij in het bezit van verdovende middelen. De man zit nog vast. Zijn auto is in beslag genomen.