Clicky


Boeing 737 van United Airlines mist paneel na landing in VS

Boeing 737 van United Airlines mist paneel na landing in VS [+foto]
16-03-2024 00:35 | Incidenten | auteur ANP

SAN FRANCISCO - Een Boeing 737-800 van United Airlines is vrijdag in de Amerikaanse staat Oregon geland met een missend paneel. Het gaat om een 25 jaar oud toestel dat was vertrokken vanuit San Francisco.

De lokale krant Rogue Valley Times deelt beelden van het gat in het vliegtuig. Volgens de lokale omroep KRON 4 bevonden zich 139 passagiers en zes bemanningsleden aan boord van het toestel. Van een noodlanding was geen sprake, de Boeing landde veilig op de eindbestemming Medford, waar de schade bij de gate werd ontdekt. Niemand raakte gewond.

"We doen grondig onderzoek naar het toestel en voeren alle nodige reparaties uit voordat het weer in gebruik wordt genomen", laat United weten.

Boeing wordt de laatste tijd geplaagd door incidenten. Zo verloor een 737 MAX-toestel begin dit jaar tijdens een vlucht een deurpaneel. Eerder deze maand viel kort na vertrek vanaf San Francisco een wiel van het landingsgestel van een Boeing 777 van United. Ook was er een probleem met het staartroer van een 737 MAX.