Clicky


Russische olieraffinaderij in brand na droneaanval

Russische olieraffinaderij in brand na droneaanval
16-03-2024 12:40 | Buitenland | auteur ANP/RTR

SYZRAN - In Rusland is een olieraffinaderij in brand gevlogen na een droneaanval, meldt de gouverneur van de regio. Het complex in de stad Syzran ligt in de buurt van de stad Samara en op zo'n 700 kilometer van de Oekraïense grens.

Volgens de gouverneur zijn er geen gewonden gevallen. Hij zegt dat ook de olieraffinaderij in Novokoebysjev, in dezelfde regio, door een drone is geraakt. De medewerkers van beide fabrieken zouden op tijd zijn geëvacueerd en er zouden geen gewonden zijn.

De autoriteiten van Belgorod melden dat twee mensen zijn omgekomen door beschietingen. Drie mensen raakten gewond, onder wie een kind dat in levensgevaar zou zijn. De grensregio wordt de afgelopen week veel onder vuur genomen vanuit Oekraïne. Volgens het Kremlin hangt dit samen met de presidentsverkiezingen die dit weekend in Rusland zijn.

Scholen en winkels sluiten

Het Russische ministerie van Defensie laat weten Oekraïense aanvallen op het grensgebied van Belgorod te hebben verijdeld. Ook zou het "Oekraïense militante sabotage- en verkenningsgroepen" niet zijn gelukt Russisch grondgebied binnen te dringen.

Als gevolg van de aanvallen zijn winkelcentra in en rondom Belgorod zondag en maandag gesloten, laten de autoriteiten weten. Scholen houden maandag en dinsdag om dezelfde reden de deuren dicht, aldus de regionale gouverneur op sociale media.