Clicky


Steve Harley van Cockney Rebel op 73-jarige leeftijd overleden

Steve Harley van Cockney Rebel op 73-jarige leeftijd overleden
17-03-2024 13:57 | Showbizz | auteur ANP

LONDEN - Steve Harley, vooral bekend als de frontman van de groep Cockney Rebel, is op 73-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn dochter zondag aan de BBC bevestigd. Harley had al enige tijd kanker. Om die reden trad hij ook al niet meer op, al meldde hij eind 2023 dat de behandeling goed ging.

Harley maakte meer dan een halve eeuw muziek. De band Cockney Rebel was vooral succesvol in de jaren zeventig, maar trad nog steeds op. De grootste hit van de groep was Make me smile (Come up and see me) uit 1975. Hiermee stond de groep maandenlang in de Top 40. Het lied staat ook al jarenlang in de Top 2000 van NPO Radio 2. Het lied werd gecoverd in zeven talen. Andere bekende nummers waren Sebastian, Judy Teen, Mr Soft, Love is a Prime Donna en Here comes the Sun.

In de jaren zeventig had Harley een relatie met de Nederlandse zangeres Yvonne Paay, een jongere zus van Patricia. Hij bedacht voor haar de artiestennaam Yvonne Keeley. Onder die naam scoorde ze een grote hit met zanger Scott Fitzgerald.

In 2004 kreeg Steve Harley de Gouden Penning van de British Academy of Songwriters and Composers. Zijn familie laat weten dat Harley "een geweldige vader en echtgenoot was die gemist zal worden". Hij overleed in het bijzijn van zijn familie. "Iedereen die hem kent, zal beamen dat zijn hart alleen maar positieve kernwaarden als passie, hartelijkheid en gulheid bevatte."