Clicky


Nog veel onduidelijk over fatale steekpartij Mierlo

Nog veel onduidelijk over fatale steekpartij Mierlo
17-03-2024 20:26 | Misdaad | auteur ANP

MIERLO - Een dag na de dodelijke steekpartij in Mierlo is nog veel onduidelijk. Een 35-jarige vrouw werd zaterdag in de Brabantse plaats door haar 49-jarige partner doodgestoken en meerdere kinderen raakten gewond. Een van de scenario's die de politie onderzoekt, is dat de kinderen gewond raakten toen ze probeerden tussenbeide te komen.

Volgens een woordvoerder van de politie "lijkt dat een logische conclusie", maar onderzoek moet uitwijzen of dat werkelijk zo is. Hij benadrukt dat veel onzeker is. De vijf kinderen van tussen de zes en twintig jaar oud hebben een "zeer traumatische ervaring" opgedaan, zegt hij.

De kinderen worden daarom in het ziekenhuis afgeschermd, waardoor ook veel dingen voor de politie onduidelijk zijn. Zo kan de politie niet zeggen hoeveel kinderen gewond raakten en hoe ernstig hun verwondingen zijn. Ook is onbekend of alle kinderen van de man en de vrouw samen zijn of dat het om een samengesteld gezin gaat.

De politie werd zaterdag rond 17.50 uur gebeld over een steekpartij aan de Heer van Rodestraat in Mierlo. Toen agenten bij het adres aankwamen, troffen ze de vrouw dood op straat aan. De man werd niet veel later opgepakt na aanwijzingen van getuigen.