Clicky


Politievakbond woedend op filmende omstanders dodelijk ongeluk

Politievakbond woedend op filmende omstanders dodelijk ongeluk
18-03-2024 11:19 | Weer en Verkeer | auteur ANP

RIJSBERGEN - De politievakbond ACP is woedend op omstanders die zaterdag foto's en video's maakten van een fatale aanrijding in het Brabantse Rijsbergen. Een 29-jarige motorrijder kwam om het leven. De politiebond spreekt van asociaal gedrag van ramptoeristen en roept ze op hiermee te stoppen.

"Het is een grof schandaal hoe ook bij de ernstige aanrijding in Rijsbergen een aantal omstanders het in hun hoofd halen om op zeer korte afstand video's en foto's te maken, terwijl hulpverleners vechten voor twee levens. Hier moet onmiddellijk paal en perk aan gesteld worden", stelt de afdeling Zeeland - West-Brabant van de politievakbond op het sociale medium X.

De vakbondsbestuurders vrezen dat de beelden terechtkomen bij nabestaanden. "Politiemensen zijn helemaal klaar met ramptoeristen en hun telefoons en doen ook hun beklag bij ons. Zij vragen om maatregelen dit te stoppen. Filmen van zware incidenten is niet normaal!"

De vakbond stelt dat omstanders van ernstige ongevallen steeds vaker de telefoon grijpen om slachtoffers en politiemensen te filmen. "Vaak in de meest gruwelijke omstandigheden. Het is onmenselijk leed wat je uit fatsoen niet filmt of deelt. Bij sommigen is dit fatsoen dus ver te zoeken, vreselijk."

Het ongeluk gebeurde zaterdagmiddag op de Bredaseweg in Rijsbergen. De motorrijder reed in de richting van Breda en botste op de linkerflank van de auto toen die vanaf de parallelweg de hoofdrijbaan opreed. De motorrijder is na het ongeluk op straat gereanimeerd en naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Daar overleed hij in de nacht van zaterdag op zondag. De automobilist uit Rijsbergen is zwaargewond naar een ziekenhuis in Tilburg vervoerd.