Clicky


Doden en gewonden bij schietpartij bij arrestatie in Charleroi

Doden en gewonden bij schietpartij bij arrestatie in Charleroi
18-03-2024 13:55 | Buitenland | auteur ANP

LODELINSART - [update 16:04 uur] Bij een schietpartij bij Charleroi zijn een agent en een verdachte gedood. De politie ging voor een huiszoeking en aanhouding naar een pand in Lodelinsart, een noordelijke voorstad van Charleroi. De verdachte verzette zich en schoot meteen op de agenten.

Een 36-jarige agent is gedood, een andere raakte levensgevaarlijk gewond en een derde agent raakte lichtgewond. De dader verschanste zich in het pand en raakte ook levensgevaarlijk gewond. Hij is volgens plaatselijke media later in het ziekenhuis overleden.

De schutter opende vrijwel meteen het vuur op de agenten die aan de deur stonden. Leden van een speciale eenheid van de politie waren rond 06.30 naar de woning gegaan in verband met een onderzoek naar mogelijke betrokkenheid van de bewoner bij een criminele bende, drugshandel en illegale auto- en wapenhandel.

Moeders

In België is geschokt gereageerd op de schietpartij. Premier Alexander de Croo noemde het doden van agenten verachtelijk. En minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden is geschokt en eerde de politie die dag en nacht voor de veiligheid van de samenleving werkt.

In België zijn in tien jaar tijd tien agenten tijdens het werk om het leven gekomen, de meeste van hen door ongelukken. In 2022 werd een agent doodgestoken bij het station Brussel-Noord. Grote verbijstering was er in 2018 toen in het centrum van Luik twee agentes, die beiden ook moeders waren, werden doodgeschoten door een crimineel.