Clicky


Bijna 13.000 euro boete voor stelselmatig overtreden van cabotageregels in Denemarken

Bijna 13.000 euro boete voor stelselmatig overtreden van cabotageregels in Denemarken
19-03-2024 11:51 | Buitenland | auteur Redactie

KOLDING - Op 28 februari viel een vrachtwagenchauffeur in een in het buitenland geregistreerde vrachtwagen door de mand toen hij illegale cabotageritten had gereden. Er werd daarom een boete opgelegd. Het Deense transportbedrijf dat verantwoordelijke was voor het plannen van de ritten werd gisteren, maandag 18 maart, beschuldigd van medeplichtigheid.

Eind februari ontvingen de Deense instanties een anonieme melding dat een in het buitenland geregistreerde vrachtwagen elke dag dezelfde route reed tussen een distributiecentrum in Sjælland en een distributiecentrum in Jyllandd.

De zaak werd onderzocht en het voertuig werd op 28 februari in Hedehusene tegengehouden en gecontroleerd. In totaal werden hier acht overtredingen van de regels voor cabotagerijden vastgesteld. Bovendien werd vastgesteld dat het Ad-Blue-systeem van de vrachtwagen defect was. De chauffeur kreeg toen een boete van 96.000 Deense Kronen opgelegd. Omgerekend is dit 12.874 euro.

Totdat de boete werd betaald, was het voertuig voorzien van een wielslot. Na het betalen van de boete werd de vrachtwagen vrijgegeven aan het bedrijf.

In verband met het daaropvolgende onderzoek hebben de Deense instanties geoordeeld dat het Deense bedrijf dat verantwoordelijk was voor de coördinatie van de transporten verantwoordelijk is voor het illegale rijden. Het bedrijf is daarom nu beschuldigd van medeplichtigheid aan de overtreding van de cabotageregels.

De zaak is nog in behandeling en de politie van Zuidoost-Jutland kon daarom nog geen verdere informatie delen.