Clicky


Problemen op spoor Schiphol spelen breder, zegt Rover

Problemen op spoor Schiphol spelen breder, zegt Rover
20-03-2024 19:13 | Algemeen | auteur ANP

AMERSFOORT - De recente vertragingen rond Schiphol passen volgens reizigersvereniging Rover in een bredere trend van problemen op het spoor in heel het land. Sinds afgelopen zomer ziet Rover het aantal treinen dat op tijd komt dalen en het aantal verstoringen op het spoor toenemen, zegt directeur Freek Bos.

De afgelopen weken was er meerdere keren grote hinder voor het treinverkeer op het spoor rond Amsterdam door werkzaamheden en verstoringen. Uit cijfers van spoorbeheerder ProRail blijkt dat in de eerste drie maanden van dit jaar kwam gemiddeld zo'n 20 procent van de treinen op Schiphol minstens vijf minuten later aankwam dan gepland. Onder alle treinen op het spoor was dit gemiddeld zo'n 12,5 procent.

Volgens Bos is Schiphol in vergelijking met andere Nederlandse stations geen uitschieter wat verstoringen betreft. Hij herhaalt de eerdere oproep van Rover aan de politiek om de NS en ProRail onder verscherpt toezicht te stellen, totdat de prestaties op het spoor verbeteren. Volgens Rover houden de NS en ProRail zich niet aan het vervoerscontract, waarin is opgenomen dat treinen op tijd moeten rijden en er zo min mogelijk verstoringen zijn.