Clicky


Vrachtwagenbrand zorgt voor afsluiting Duitse A7 in beide richtingen

Vrachtwagenbrand zorgt voor afsluiting Duitse A7 in beide richtingen [+foto's]
21-03-2024 10:22 | Brand | auteur Redactie

HAN. MÜNDEN - [update 16:30 uur] Donderdagochtend omstreeks 9.00 uur in de ochtend vloog kort achter de Werratalbrug in de richting van Kassel een trekker-oplegger van een rederij uit Lüneburg beladen met 24 ton industriële lijm (zogenaamde smeltlijm) in brand, vermoedelijk door een technisch defect.

De chauffeur kon de vrachtwagen op de vluchtstrook tot stilstand brengen en zich in veiligheid brengen. De 62-jarige man bleef ongedeerd, maar werd uit voorzorg voor medisch onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Ondanks uitgebreide bluswerkzaamheden breidde de brand zich uiteindelijk uit naar de trailer en de lading. Als gevolg hiervan brandde de trekker-oplegger volledig uit.

Vanwege de hevige rook waren beide rijstroken van de A7 aanvankelijk volledig afgesloten. Rond 10.50 uur werd de weg richting Hannover weer vrijgegeven.

Naast de vrachtwagen raakten ook delen van het wegdek beschadigd door de brand. De lijm vervuilde en blokkeerde ook het afvoerkanaal dat langs de weg liep.

Er wordt momenteel gewerkt aan het schoonmaken van de weg en het bergen van het wrak van de vrachtwagen. De maatregelen zullen waarschijnlijk tot in de avonduren duren. Het is onzeker hoe lang de volledige afsluiting van de A7 richting Kassel zal duren.

De rijbaanafsluiting resulteert in een lange file. De politie blijft adviseren om het gebied zoveel mogelijk te vermijden.