Clicky


Tom Egbers spant kort geding aan tegen NOS

Tom Egbers spant kort geding aan tegen NOS
21-03-2024 14:10 | Sport | auteur ANP

HILVERSUM - [update 16:05 uur] Tom Egbers stapt naar de rechter nu hij al een jaar niet meer op televisie is geweest. Hij heeft een kort geding aangespannen tegen de NOS, heeft zijn werkgever bevestigd na berichtgeving hierover van het AD.

De presentator van Studio Sport eist in het kort geding dat hij zo snel mogelijk weer aan de slag kan. Hij wil zijn werk geheel of gedeeltelijk hervatten, staat in de dagvaarding.

"De NOS is in de afgelopen maanden steeds met Tom in gesprek gebleven over de werkzaamheden die we hem kunnen aanbieden en over de bijbehorende voorwaarden. Het aangekondigde kort geding gaat daarover", laat een woordvoerder weten. De omroep wil verder niet reageren.

Egbers stelt dat hij met de NOS heeft afgesproken dat hij zijn werk zou mogen hervatten als zijn naam niet in het rapport van de Commissie-Van Rijn werd genoemd. Hij wil daarom weer aan het werk en vindt dat de NOS moet meewerken aan rehabilitatie. Ook eist Egbers dat de NOS zich niet negatief uitlaat over hem.

Het kort geding vindt maandag in de rechtbank van Lelystad plaats. De advocaat van Egbers wil voorlopig niets aan de dagvaarding toevoegen.

Egbers verdween van de televisie nadat de Volkskrant in maart 2023 een artikel over wangedrag op de redactie van NOS Sport had gepubliceerd. De 66-jarige Egbers was een van de namen die in het verhaal werd genoemd.

Na de publicatie meldde de NOS dat Egbers "een paar maanden" niet op televisie te zien zou zijn. Sindsdien heeft de NOS geen updates meer verstrekt over de status van de presentator.