Clicky


Amsterdamse kantoren Marktplaats, BNR en FD ontruimd na dreigement

Amsterdamse kantoren Marktplaats, BNR en FD ontruimd na dreigement
21-03-2024 16:05 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 16:50 uur] De kantoren van Marktplaats, BNR en Het Financieele Dagblad zijn donderdag ontruimd nadat een dreigement was binnengekomen bij de klantenservice van Marktplaats.

Een woordvoerder van Marktplaats meldt dat dit is gebeurd "uit veiligheidsoverwegingen". Het dreigement was afkomstig van een Marktplaats-gebruiker, aldus de zegsman.

De redactievloeren van radiozender BNR en Het Financieele Dagblad zijn inmiddels leeg, meldt adjunct-hoofdredacteur Wendy Beenakker van BNR. Het zou gaan om honderden mensen, die in veiligheid zijn gebracht. Beenakker geeft aan dat er vanaf een alternatieve locatie uitgezonden zal worden. "We hebben een goede test gehad tijdens de coronacrisis om bijvoorbeeld vanuit huis uit te zenden. Hopelijk heeft dit geen impact op de programmering", zegt zij.

De politie is niet ter plaatse. Zij zien geen reden tot ontruiming, meldt een woordvoerder.

De zegsman van Marktplaats geeft aan dat het bedrijf zelf heeft besloten het pand te ontruimen en niet op last van de politie. Wel heeft de website contact gehad met de politie over het doen van aangifte. De woordvoerder kan nog niet zeggen of de medewerkers vrijdag weer naar kantoor kunnen.

Beenakker zegt te hopen dat het personeel van BNR en het FD vrijdag weer naar kantoor kan komen. Zij laat weten dat de radio-uitzendingen nu worden verzorgd vanuit een ander pand, de krant wordt gemaakt vanuit huis.