Clicky


Hamas: Israël doodt opnieuw mensen die wachten op noodhulp

Hamas: Israël doodt opnieuw mensen die wachten op noodhulp
23-03-2024 20:17 | Buitenland | auteur ANP/AFP

GAZA-STAD - Het door Hamas gecontroleerde Palestijnse gezondheidsministerie zegt dat Israëlische troepen opnieuw het vuur hebben geopend op mensen die wachtten op de distributie van humanitaire hulp. Negentien mensen zouden zijn omgekomen en er zouden tientallen gewonden zijn.

De Israëlische krijgsmacht ontkent op de Gazanen geschoten te hebben. "Voorlopige onderzoeken hebben uitgewezen dat er geen luchtaanvallen waren op het konvooi en dat er ook geen incidenten waren waarbij Israëlische troepen op de mensen bij het hulpkonvooi hebben geschoten."

Het incident zou volgens Hamas zijn gebeurd bij een rotonde in een buitenwijk van Gaza-Stad, dezelfde plek waar de afgelopen weken meerdere incidenten zijn geweest. De Palestijnse militante beweging meldde vorige week dat er 21 doden en 150 gewonden waren gevallen door Israëlische troepen.

Israël zei dat juist gewapende Palestijnen de burgers onder vuur hadden genomen. Er zijn ook luchtaanvallen geweest op de rotonde, waar regelmatig hulpkonvooien aankomen en dus vaak grote menigtes staan te wachten.