Clicky


Advocatenkantoor Ficq & Partners stapt uit Marengo-proces

Advocatenkantoor Ficq & Partners stapt uit Marengo-proces
24-03-2024 20:05 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De advocaten van het kantoor Ficq & Partners Advocaten stappen uit het liquidatieproces Marengo. Zij zullen hun drie cliënten in hoger beroep niet langer bijstaan. Dat bevestigt advocaat Nico Meijering desgevraagd aan het ANP. Waarom zij de verdediging hebben neergelegd, wil hij niet toelichten.

Op 8 april begint het hoger beroep in Marengo, met een voorbereidende zitting. Eind februari werden hoofdverdachte Ridouan Taghi en twee medeverdachten tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld.

Het advocatenkantoor heeft eerder laten weten geen rechtszaken meer te gaan doen waarin een kroongetuige optreedt. De strafzaak Marengo leunt zwaar op de verklaringen van kroongetuige Nabil B. Hij heeft belastend verklaard over zijn medeverdachten, onder anderen over zijn voormalige beste vriend Mohamed R. Hij was een van de cliënten van het advocatenkantoor. De rechtbank heeft hem tot 27 jaar gevangenisstraf veroordeeld, na een eis van levenslang. De andere twee verdachten van het kantoor Ficq & Partners kregen celstraffen van respectievelijk 23 jaar en 4 maanden en 5,5 jaar.

Ook is algemeen bekend dat het advocatenkantoor grote problemen heeft met het arrest in een ander omvangrijk proces, genaamd Passage, waarin kroongetuigen ook een grote rol speelden.

Nadat kroongetuige B. zich begin 2018 had gemeld vonden drie moorden in zijn directe omgeving plaats. Het gaat om zijn broer Reduan, zijn advocaat Derk Wiersum en zijn vertrouwenspersoon Peter R. de Vries.