Clicky


Ongeval met in totaal vijf vrachtwagens op Duitse A81 door gladheid

Ongeval met in totaal vijf vrachtwagens op Duitse A81 door gladheid
25-03-2024 12:12 | Ongevallen | auteur Redactie

GEISINGEN - Maandagochtend vroeg, rond 03.00 uur, vond een verkeersongeval plaats waarbij vijf vrachtwagens betrokken waren op de Duitse A 81, in zuidelijke richting, vlak voor het knooppunt Geisingen op de Donauvalleibrug, dat op dat moment spekglad was door vermoedelijk ijzel.

Op het genoemde tijdstip bestuurde een 57-jarige chauffeur een trekker met oplegger vanaf de snelwegdriehoek Bad Dürrheim op de A 81 richting het zuiden. Direct voor het knooppunt Geisingen slipte de vrachtwagen op de spekgladde brug over de Donauvallei en kantelde uiteindelijk aan de rechterkant, midden op de weg van de tweebaansweg A81, die naar het zuiden loopt.

Een volgende chauffeur van een vrachtwagen met oplegger reed achter de gekantelde vrachtwagen. Hij probeerde te remmen, maar gleed ook uit en kwam in botsing met de gekantelde vrachtwagencombinatie.

Ook een volgende 38-jarige bestuurder van een trekker met  opleggercombinatie kon niet tijdig stoppen op de gladde brug en reed op de andere twee vrachtwagens.

Twee vrachtwagens die achter de eerder betrokken vrachtwagen reden, probeerden de plaats van het ongeval over de vluchtstrook naar rechts te ontwijken en kwamen in botsing met de vangrails. Deze twee trekkers met oplegger kwamen na een botsing met de vangrail in een aangrenzende berm terecht en zakten weg in de zachte grond.

Volgens de huidige bevindingen liepen twee vrachtwagenchauffeurs, waaronder de bestuurder van de gekantelde vrachtwagencombinatie, lichte verwondingen op, waarbij de 57-jarige met een ambulance naar een ziekenhuis moest worden gebracht voor verdere behandeling.

De A 81 in zuidelijke richting was niet meer begaanbaar in het gebied van de ongevalslocatie, zodat een ​​omleiding van de A 81 naar het zuiden moest worden ingesteld.

De berging van de vijf bij het ongeval betrokken vrachtwagens moet met speciale voertuigen worden uitgevoerd en zal enkele uren in beslag nemen. Tot die tijd blijft de afsluiting van het snelweggedeelte tussen Bad Dürrheim en het knooppunt Geisingen van kracht.