Clicky


Twee mensen uit het water gehaald na instorten brug Baltimore [LIVESTREAM]

Twee mensen uit het water gehaald na instorten brug Baltimore [+LIVESTREAM]
26-03-2024 12:05 | Weer en Verkeer | auteur ANP/RTR

BALTIMORE - In Baltimore zijn twee mensen uit het water gehaald na het instorten van een grote brug, zegt een woordvoerder van de brandweer. Een van hen verkeert in kritieke toestand en is naar een traumacentrum gebracht, de ander is niet gewond. De reddingswerkers zoeken op dit moment nog naar zeven mensen in het water.

Volgens de brandweer gaat de zoektocht nog wel even duren, omdat er een groot gebied doorzocht moet worden. Er zijn helikopters en duikers aanwezig om te zoeken naar de vermisten. De brandweer hoopt dat het makkelijker wordt om mensen te vinden als de zon opkomt.

Eerder zei de brandweer nog te zoeken naar tot twintig mensen. De woordvoerder benadrukt dat het aantal van zeven vermisten gebaseerd is op de informatie die nu beschikbaar is en dat dat aantal nog kan veranderen. Ook het aantal voertuigen dat in het water is gevallen is nog onduidelijk, maar de autoriteiten gaan uit van zeker zeven. Met sonar is in elk geval een voertuig gezien.

De brug stortte in na een aanvaring tussen een containerschip en een van de pijlers. Het bedrijf achter het schip zegt dat het nog niet duidelijk is waardoor het ongeluk kon gebeuren. De bemanning is nog aan boord en ongedeerd. Eerder werd in Amerikaanse media gemeld dat het schip olie zou lekken, maar de brandweer heeft nog niet kunnen vaststellen of dat daadwerkelijk het geval is.