Clicky


Buschauffeurs mishandeld

Buschauffeurs mishandeld
13-11-2011 14:09 | Criminaliteit | auteur Marcel van der Voort
HOOGEZAND - Op drie plekken in ons land zijn in het weekeinde buschauffeurs belaagd tijdens hun werk. Vier tieners mishandelden in het Gronings Hoogezand een buschauffeur (54) en sloegen hem in zijn gezicht. In het Drentse Roden kreeg een chauffeur een klap op zijn hoofd nadat hij een passagier verzocht om te stoppen met roken in de bus. De verdachte is aangehouden.

En in Hoofddorp kreeg een buschauffeur zaterdagavond een klap in zijn gezicht. Hij had de bus stilgezet nadat een man een vrouw ging lastiggevallen. Toen de chauffeur de man aansprak op het ongewenste gedrag, kreeg hij zelf een mep. De politie heeft de vermeende dader opgepakt.

In Hoogezand raakte één van de tieners met de chauffeur in discussie over een kaartje. Hij verliet de bus, maar bleef vervelend doen en draaide vervolgens de noodhendel van de toegangsdeur open en dicht. Toen de chauffeur hem daar op aansprak, werd hij vervolgens door andere knapen belaagd en geslagen.

Daardoor raakte de buschauffeur gewond aan zijn gezicht en ging zijn bril kapot. De daders zijn er na de mishandeling vandoor gegaan. Volgens de belaagde buschauffeur gaat het om jongeren met een Aziatisch uiterlijk.