Clicky


Aanhoudingen voor berovingen buschauffeurs

Aanhoudingen voor berovingen buschauffeurs
13-01-2012 16:19 | Criminaliteit | auteur de redactie
WIERINGERWERF/MIDDENMEER - Een 14-jarige en een 17-jarige jongen uit Middenmeer zijn aangehouden voor beroving van een buschauffeur op donderdag 27 oktober jl in Wieringerwerf en op zondagavond 17 december jl. in Middenmeer.

De buschauffeur van Connexxion werd op deze avond rond 20.30 uur beroofd op de Badweg. Hij kwam met lijn 135 vanuit Den Helder en was met zijn laatste rit bezig richting Hoorn. Hij zag een jongen bij de bushalte op de Badweg in Wieringerwerf staan. Hij stopte om de jongen in te laten stappen. Naast deze jongen stapte er nog een tweede jongen de bus in. Deze had een vuurwapen in zijn hand en bedreigde de chauffeur hiermee. Nadat zij geld uit de tas van de man hadden gepakt gingen ze ervandoor in de richting van de bebouwde kom. Op het moment van de beroving zaten er drie passagiers in de bus.

Op zondagavond 17 december werd rond 22.55 uur een 58-jarige buschauffeur overvallen. Hij was met dezelfde lijn onderweg van Hoorn naar Den Helder. Op de Breestraat wilde er iemand in de bus stappen. Er stapte echter een jongen voor haar langs de bus in met een mes in zijn hand. Hij bedreigde de chauffeur en wilde geld. Uit de tas van de chauffeur werd een portemonnee gepakt. Hierop ging de jongen ervandoor.

Het overvallenteam kwam na onderzoek de twee jongens op het spoor. Zij konden begin januari worden aangehouden en zijn donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Zij zijn in voorlopige hechtenis gesteld. De 14-jarige jongen heeft bekend beide berovingen te hebben gepleegd. De 17-jarige jongen is aangehouden als mededader voor de beroving op 27 oktober jl.