Clicky


Gewonden bij treinbotsing in Amsterdam [update]

Gewonden bij treinbotsing in Amsterdam [update+foto's]
21-04-2012 21:01 | Ongevallen | auteur de redactie

AMSTERDAM (Novum) - Bij een botsing tussen twee treinen in Amsterdam zijn zaterdag dertien mensen zeer zwaargewond en 43 mensen zeer zwaargewond geraakt. Ook zijn er tientallen lichtgewonden, meldt de woordvoerder van de brandweer.

Waaruit de verwondingen van de zeer zwaar- en zwaargewonden bestaan, weet de zegsvrouw niet. "Wij spreken van zeer zwaargewonden als mensen niet op eigen gelegenheid de trein kunnen verlaten." Of er mensen in kritieke toestand verkeren, weet ze niet. Gezien de schade aan de treinen, alleen de voorkanten van de stop- en sneltrein liggen in de kreukels en de treinen zijn niet ontspoord, zullen vermoedelijk niet veel slachtoffers bekneld hebben gezeten.

Het ongeluk had rond 18.15 uur plaats ter hoogte van het Westerpark. Een stoptrein die vanuit Amsterdam op weg was naar Uitgeest botste frontaal op een sneltrein die van Den Helder naar Nijmegen zou rijden. Of beide treinen reden, is onduidelijk.

De tientallen lichtgewonden zijn opgevangen in een verzorgingshuis om de hoek, De Bogt. Deze mensen zullen of naar huis gaan, of als ze dat willen naar een ziekenhuis worden gebracht.

In de treinen zaten honderden mensen. Omstreeks 21.15 uur waren alle passagiers uit de trein gehaald. De passagiers die geen verwondingen opliepen zijn met bussen naar stations gebracht.

Nu alle passagiers uit de trein zijn, wordt volgens de woordvoerder van de brandweer onderzoek verricht naar de oorzaak van de botsing. Een woordvoerder van de NS stelde eerder dat het ongeval alleen plaats kan hebben gevonden als een van de machinisten een stopsein heeft genegeerd.

Voor foto's van het ongeval klikt u hier en hier