Clicky


Abvakabo FNV: aanbesteding Haags busvervoer historische blunder

Abvakabo FNV: aanbesteding Haags busvervoer historische blunder
23-05-2012 17:17 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
ZOETERMEER - Het Stadsgewest Haaglanden heeft een historische blunder begaan door de aanbesteding van het busvervoer in Den Haag door te zetten. Dit stelt Abvakabo FNV na de gunning aan HTM Buzz. Daarmee negeert het stadsgewest de mogelijkheden van een initiatiefwet van de Tweede Kamer om aanbesteding niet te verplichten.

Eric Vermeulen, bestuurder van Abvakabo FNV: "Een ruime meerderheid van de Haagse gemeenteraad heeft wethouder Smit opgeroepen om de aanbesteding uit te stellen. Blijkbaar is hij niet bij machte geweest om in het bestuur van het stadsgewest uitvoering te geven aan deze motie. Het is te gek voor woorden dat vertegenwoordigers van randgemeenten – waar HTM-bussen niet eens rijden – beslissen over het stadsvervoer in Den Haag. Wij zijn dan ook benieuwd naar de overwegingen die tot dit desastreuze besluit hebben geleid."

"Dit is een keiharde klap in het gezicht van HTM-medewerkers, die op termijn niet meer zeker zijn over hun arbeidsvoorwaarden. Reizigers zijn vanaf 2013 voor bus en tram aangewezen op twee verschillende aanbieders en dat gaat ten koste van de kwaliteit van het Haagse openbaar vervoer. Het stadsgewest blundert door het gebrek aan politiek draagvlak voor aanbesteding compleet te negeren. Een zeer kwalijke zaak", aldus Vermeulen.