Clicky


CNV Vakmensen steunt oproep NS-directeur Thijssen

CNV Vakmensen steunt oproep NS-directeur Thijssen
07-11-2012 09:48 | Criminaliteit | auteur de redactie
CNV Vakmensen ondersteunt van harte de oproep van NS-Reizigers-directeur Ingrid Thijssen. Zij vroeg begin november in een open brief aan reizigers om vooral op te treden als een NS-medewerker in de problemen wordt gebracht door boze reizigers.

Bestuurder Evert Jan van de Mheen vindt het niet anders dan logisch dat je als reiziger probeert iets te doen als je ziet dat een machinist of conducteur wordt belaagd. "Uiteraard moet en mag je als reiziger daarbij eerst denken aan je eigen veiligheid. Maar als je de kans ziet om iets te doen - bellen, filmen, aanpakken - dan is dat zeer welkom. Ik vind het dan ook terecht dat Ingrid Thijssen dit van reizigers vraagt. De veiligheid van NS-personeel is in het geding. Dat is niet niks. Ook deze mensen moeten gewoon hun werk kunnen doen. Elk gedrag dat daar tegenin druist is van de ratten besnuffeld."

Veiligheidstoezicht
Tegelijkertijd wil Van de Mheen nog wel gezegd hebben dat hij vindt dat de overheid ook z'n verantwoordelijkheden moet nemen. "Als ik dat zie dat een extra veiligheidstoezichtproject in het stads- en streekvervoer bijna sneuvelt vanwege budgetten, dan geeft dat te denken. Weliswaar heeft de rijksoverheid ingestemd met verlenging van die betreffende proef, maar de provincies moeten het straks uitvoeren. Ik verwacht daar voldoende budgettaire toewijding, om het zo maar eens te zeggen. We hebben het hier over zeer serieuze zaken."