Clicky


Arriva kiest Scania ook als servicepartner van hybride bussen

Arriva kiest Scania ook als servicepartner van hybride bussen
08-02-2013 15:41 | Nieuw Materieel | auteur de redactie
De Scania vestiging in Rijnsburg gaat voor Arriva het onderhoud uitvoeren aan 24 hybride Van Hool bussen. Er is een contract afgesloten voor een periode van minimaal 8 jaar. Deze overeenkomst past geheel in de visie van Scania dat het bedrijf haar klanten volledig kan ontzorgen voor het volledige service en onderhoud van haar wagenpark – ongeacht merk en ongeacht opbouw/carrosserie.

De keuze van Arriva voor Scania werd mede ingegeven door de goede ervaringen met de Scania vestiging in Alblasserdam. Daar zijn reeds zeventien Scania stadsbussen in onderhoud. Ook de ervaring van Scania met de levering van 211 stadbussen aan EBS speelde een belangrijke rol.



Arriva heeft veiligheid hoog in het vaandel staan met ondermeer elke acht weken een volledige veiligheidscontrole van de voertuigen. De veranderingen in het streekvervoer, met concessies voor 8 à 10 jaar, liggen ten grondslag aan het tussen Arriva en Scania gesloten onderhoudscontract. Hierbij stoten openbaar vervoerbedrijven meer en meer hun eigen werkplaatsen af en komen bij dealerbedrijven terecht voor het onderhoud.

Scania heeft veel ervaring met zowel de levering als het onderhoud van stadsbussen en pakte deze mogelijkheid met beide handen aan. Groot voordeel van Scania zijn de landelijke dekking, het hebben van één aanspreekpunt en de mogelijkheid om pieken op te vangen.



Arriva voert de concessie voor Zuid-Holland Noord uit, lopende voor een periode van acht jaar, met een mogelijkheid tot verlenging van twee jaar. Het is een groot concessiegebied dat het gebied van de provinciegrens met Noord-Holland, het kustgebied ten westen van Leiden, de Gouwestreek, Gouda en de Krimpenerwaard ten zuiden van Gouda tot aan de Lek bestrijkt. In de concessie is het stadsvervoer in Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda inbegrepen.