Clicky


Arriva plaatst grote order bij VDL

Arriva plaatst grote order bij VDL
11-03-2013 10:32 | Nieuw Materieel | auteur de redactie
Arriva heeft een order geplaatst voor meer dan 80 right-hand drive VDL SB-200 chassis, die dit jaar via Arriva Bus and Coach, VDL-distributeur in Groot-Brittannië, worden geleverd. Deze order volgt op een eerdere order voor een vergelijkbaar aantal VDL DB-300 dubbeldeks chassis die VDL op dit moment voor Arriva bouwt.

VDL SB-200
Het enkeldeks SB-200 chassis is een beproefd chassisconcept dat Arriva in de loop der jaren uitstekende dienst heeft bewezen dankzij de combinatie van een laag brandstofverbruik, hoge betrouwbaarheid en lage exploitatiekosten gedurende de gehele levenscyclus.

De SB-200 chassis voor Arriva zijn voorzien van een Euro 5 Cummins ISBe 6-cilinder dieselmotor en een Voith versnellingsbak. Dankzij de lagevloerconstructie is dit chassis uitermate geschikt voor rolstoelgebruikers en passagiers met kinderwagens. Bovendien is een interieur met veel zitruimte mogelijk.

De aandrijflijn van de SB-200 is gelijk aan de aandrijflijn van de VDL Citea LLE, die in Nederland, Denemarken, Duitsland en Finland een enorm succes is.

VDL DB-300
Het DB-300 chassis is het chassisplatform voor dubbeldeks stadsbussen met een lengte van 10 meter. Net als de SB-200 heeft dit chassis een laag brandstofverbruik en een hoge betrouwbaarheid. Kenmerkend aan het DB-300 chassis is het innovatieve design van de achterzijde met een opgesplitst koelsysteem.

Arriva
Arriva is één van de grootste vervoersmaatschappijen in Europa, met circa 49.000 medewerkers en meer dan 1,5 miljard passagiersreizen per jaar. Het bedrijf exploiteert bussen, treinen, forenzenbussen en watertaxi’s in 12 Europese landen: Tsjechië, Denemarken, Hongarije, Italië, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje, Zweden en Groot-Brittannië.

Arriva is onderdeel van de Deutsche Bahn, één van de grootste bedrijven ter wereld op het gebied van passagiersvervoer en logistieke diensten. Vanuit het hoofdkantoor in Sunderland, Groot-Brittannië, is Arriva verantwoordelijk voor de regionale personenvervoerdiensten van de Deutsche Bahn buiten Duitsland.

Arriva Bus and Coach
Arriva Bus and Coach is de officiële distributeur voor VDL chassis in Groot-Brittannië en biedt een reeks aan chassis/body combinaties aan voor alle Britse busexploitanten. Het bedrijf is gespecialiseerd in de verkoop van nieuwe en gebruikte voertuigen, verhuurpakketten, financiering, onderhoud, reparatie- en onderdelenondersteuning.