Clicky


Erepenning voor trainer FC Twente

Erepenning voor trainer FC Twente
16-05-2011 13:36 | Sport | auteur de redactie
Michel Preud'homme heeft maandag in het gemeentehuis van Enschede een gouden speld ontvangen. De trainer van FC Twente werd met het team en aanhang ontvangen door het gemeentebestuur, raadsleden en negen burgemeesters uit de regio. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten.

De gouden speld wordt uitgereikt aan mensen uit het bedrijfsleven die zich voor de regio hebben ingezet. De teamleden kregen de erepenning niet omdat zij die vorig jaar al hebben gehad bij het behalen van het landskampioenschap.

De bijeenkomst was besloten, maar toch waren ongeveer vijfhonderd supporters naar het gemeentehuis afgereisd in de hoop een glimp van de spelers op te vangen. "Vanwege de regen hebben we ze naar binnen gevraagd", zegt de woordvoerder. "In de burgerzaal hebben we ook een balkon, dus konden we de balkonscène daar doen."



Ook het dameselftal van FC Twente was present. De dames werden donderdag namelijk landskampioen. Zij kregen een sportspeld uitgereikt.

Maandagmiddag wordt het team gehuldigd. Het feest begint om 16.00 uur naast De Grolsch Veste. De spelers worden om 18.00 uur verwacht. Vorig jaar trok de huldiging ongeveer zestigduizend bezoekers. "We verwachten dat het nu ook in de tienduizenden loopt."

De supporters hebben al een zware nacht achter de rug. Nadat de spelers zondag met een helikopter waren geland, volgde een lange rondrit in een open bus door Enschede. Het duurde zes uur voordat de route van dertien kilometer over de singels was voltooid. Door de tienduizenden fans die langs en op de weg stonden moest de bus stapvoets rijden.

©Novum | Transport Online