Clicky


'Voetballer wilde dienstwapen afpakken'

'Voetballer wilde dienstwapen afpakken'
18-05-2011 11:33 | Misdaad | auteur de redactie
Bij de schermutseling tussen een voetbalteam en een Amsterdamse agent waarbij afgelopen zaterdag een dode viel, probeerde een van de leden van het betrokken voetbalteam mogelijk het pistool van de agent af te pakken. De man wordt verder verdacht van poging tot doodslag en openlijke geweldpleging, meldt justitie woensdag.

Ook een 33-jarige man wordt verdacht van poging tot doodslag en openlijke geweldpleging. Dinsdag werd het voorarrest van de twee mannen verlengd. Bij de schietpartij kwam een 31-jarige Amsterdammer om door een politiekogel. Twee mannen, onder wie de broer van het slachtoffer, raakten gewond. Zij zijn buiten levensgevaar.

De amateurvoetballers uit Amstelveen vierden zaterdag in Amsterdam dat ze kampioen waren geworden. De agent, een hondengeleider, zou hebben geschoten nadat hij werd belaagd door enkele leden van het team. De schietpartij vond plaats op de hoek van de Spiegelgracht en de Weteringschans in het centrum van de hoofdstad, tegenover het Rijksmuseum.

Over het voorval doen verschillende verhalen de ronde. Zo stonden de voetballers volgens een hulpverlener stijf van de coke, meldde AT5 eerder. Advocaat Rob Meerman stelde op de lokale zender dat geen sprake is van noodweer. Justitie wil nog niet op de verhalen ingaan.

©Novum | Transport Online