Clicky


Groot Sinterklaasnieuws vroegtijdig uitgelekt

Groot Sinterklaasnieuws vroegtijdig uitgelekt
21-05-2011 13:12 | Binnenland | auteur de redactie
Het grote nieuws over Sinterklaas is vroegtijdig uitgelekt. De NTR, dat zaterdagavond een extra Sinterklaasjournaal uitzendt, heeft een bericht op de website geplaatst waaruit blijkt dat Nederland een nieuwe Sinterklaas krijgt. De aankondiging voor het nieuws veroorzaakte vrijdag een enorme opwinding. Op Twitter was het nieuws trending topic.

Acteur Bram van der Vlugt speelt Sinterklaas niet langer bij intochten en andere gelegenheden. Van der Vlugt, die volgende week zaterdag zijn 77e verjaardag viert, kroop 25 jaar in de huid van de goedheiligman. Zijn rol wordt overgenomen door Stefan de Walle, blijkt uit het uitgelekte bericht.

De Walle is vooral bekend als Kees uit de tv-serie Flodder. De 45-jarige acteur zou door Van der Vlugt zijn gevraagd de staf en mijter van Sinterklaas over te nemen. De twee heren stonden samen op de planken in het toneelstuk Kopenhagen. Voor de rol van natuur- en scheikundige Niels Bohr kreeg Van der Vlugt in 2000 de prestigieuze Louis d'Or.

Van der Vlugt ging in 1986 aan de slag als Sinterklaas, hij volgde Adrie van Oorschot op. De laatste jaren moest hij geregeld verstek laten gaan, zo was Van der Vlugt in 2008 niet te zien in De Club van Sinterklaas en was hij vorig jaar niet aanwezig bij het Club van Sinterklaas Feest.

Tijdens de uitzending van zaterdagavond wordt tevens bekendgemaakt dat de intocht van Sinterklaas dit jaar plaatsvindt in Dordrecht. Pakjesboot 12 meert op 12 november rond het middaguur aan in de oudste stad van Holland.

©Novum | Transport Online