Clicky


Priester: De wereld vergaat later dit jaar

Priester: De wereld vergaat later dit jaar
24-05-2011 12:08 | Buitenland | auteur de redactie
Harold Camping, de Amerikaanse priester die voorspelde dat de wereld 21 mei zou vergaan, heeft maandag gezegd zich vergist te hebben. In plaats van 21 mei zal de wereld op 21 oktober eindigen.

Camping, volgens wie tweehonderd miljoen christenen afgelopen zaterdag ten hemel zouden stijgen, was volgens eigen zeggen zo kapot van zijn abusievelijke voorspelling dat hij en zijn vrouw afgelopen weekend hun toevlucht zochten in een motel. Zijn organisatie, Family Radio International, spendeerde de afgelopen weken miljoenen euro's om zijn boodschap te verspreiden. Een deel van dit geld was afkomstig van Campings volgelingen. Met meer dan vijfduizend reclameborden en twintig voertuigen probeerde hij mensen binnen en buiten de Verenigde Staten ervan te doordringen dat het einde nabij was.

Maar Camping is niet de enige die teleurgesteld is. Jeff Hopkins, een van zijn volgelingen, reed de afgelopen tijd elke dag twee keer van Long Island naar New York, een trip van 160 kilometer. Op zijn auto was een verlichte versie van Campings boodschap te lezen, en elke trip kostte meer dan tien euro aan benzine. "Ik ben bespot en uitgescholden", zei Hopkins. "Ik heb de aanwijzingen opgevolgd de ik via de bijbel heb ontvangen, en er is niks gebeurd. Het is als een klap in het gezicht."

In een verklaring zei Camping maandag dat hij een vergissing heeft gemaakt. De voorspelde datum van 21 mei was niet de letterlijke, maar een spirituele Dag des Oordeels. Camping lijkt niet van plan om in de aanloop naar 21 oktober wederom groot uit te pakken. De aarde wordt volgens Camping over vijf maanden vernietigd. Maar aangezien God zaterdag al heeft geoordeeld, heeft het geen zin mensen nog langer te waarschuwen. In plaats van voorspellingen zal Campings mediabedrijf tot 21 oktober de normale christelijke programmering hervatten.



Het is niet de eerste keer dat Camping het einde van de wereld voorspelde. Hij had eerder voorzien dat de wereld in 1994 zou eindigen, maar zei later dat die voorspelling gebaseerd was op een rekenfout. "Josh Ocasion, de man die de autocue bedient tijdens de live-uitzendingen van Camping, geloofde niet dat de voorspelling zou uitkomen. "Ik dacht dat hij wat menselijk fatsoen zou tonen bij het erkennen van zijn fout", zei Ocasion. "Maar dat is niet wat we gezien hebben."

©Novum | Transport Online