Clicky


Puttense moordzaak kruipt verder

Puttense moordzaak kruipt verder
24-05-2011 15:24 | Binnenland | auteur de redactie
De strafzaak in hoger beroep tegen verdachte Ronald P. in de Puttense moordzaak kruipt langzaam verder. Dinsdag is de zaak, na de nodige onderbrekingen, weer van start gegaan.

Advocaat Ruud van Boom, die P. bijstaat, hield het gerechtshof in Arnhem opnieuw een zogenaamd alternatief scenario voor, waarin volgens hem anderen verantwoordelijk zijn voor het verkrachten en vermoorden van de 23-jarige Christel Ambrosius.

De stewardess werd op 9 januari 1994 dood aangetroffen in de woning van haar oma in de buurt van Putten. De raadsman wilde dat alternatieve scenario achter gesloten deuren toelichten, omdat het noemen van namen volgens hem pijnlijk en kwetsend kan zijn, maar het gerechtshof ging daar niet in mee.

Ook deed Van Boom opnieuw het verzoek een haardeskundige van het Nederlands Forensisch instituut als getuige te horen. Volgens de raadsman is het heel goed mogelijk dat zijn cliënt een geheime relatie had met het slachtoffer. Dat haar vriendinnen daar niets vanaf wisten, betekent niets, stelt de advocaat. Uit het dossier zou volgens hem blijken dat Christel geheimen had voor haar vriendinnen. P., die ontkent het slachtoffer te hebben verkracht en vermoord, stelt een geheime relatie met de 23-jarige vrouw te hebben gehad.

De rechtbank in Zutphen veroordeelde P. eind 2009, conform de eis van justitie, tot vijftien jaar cel. Twee mannen, Wilco Viets en Herman du Bois, hebben jarenlang onterecht vastgezeten voor de verkrachting en de moord. Na herziening door de Hoge Raad werd het tweetal in 2002 vrijgesproken.

De 36-jarige verdachte looft 25 duizend euro uit aan degene die met de gouden tip komt die zijn onschuld aantoont. Van Boom heeft daarom zelfs een website gelanceerd waar mensen zich kunnen melden. De uit Delft afkomstige P. wordt ook verdacht van de moord op Anneke van der Stap. De 22-jarige Van der Stap werd in 2005 dood gevonden in de bosjes aan het Jaagpad in haar woonplaats Rijswijk.

©Novum | Transport Online