Clicky


Mladic brengt bezoek aan graf dochter

Mladic brengt bezoek aan graf dochter
31-05-2011 09:33 | Buitenland | auteur de redactie
BELGRADO - De van oorlogsmisdaden verdachte Ratko Mladic heeft dinsdag een bezoek gebracht aan het graf van zijn dochter, die zelfmoord heeft gepleegd. Volgens plaatsvervangend officier voor oorlogsmisdaden Bruno Vekaric kreeg Mladic toestemming zijn cel te verlaten en onder zware bewaking in de vroege morgen bij het graf langs te gaan.

De dochter van Mladic, Ana, pleegde in 1994 op 23-jarige leeftijd zelfmoord met het pistool van haar vader. De media zeiden destijds dat Ana niet kon leven met de rol die haar vader had gespeeld in de oorlog. Mladic heeft echter altijd volgehouden dat zijn dochter is vermoord door zijn vijanden in de oorlog.

Mladic plaatste een klein wit boeketje met een rode roos op het graf en stak een kaarsje aan.

"We hebben zijn bezoek aan het graf niet van te voren aangekondigd, omdat dit een persoonlijke kwestie is en omdat het een veiligheidsrisico is", zei Vekaric. "Het bezoek duurde twintig minuten en verliep probleemloos."



De voormalige Bosnisch-Servische legerleider werd donderdag in het noorden van Servië gearresteerd. Hij wordt onder meer verantwoordelijk gehouden voor de in juli 1995 gepleegde massaslachting onder de moslimmannen en -jongens van Srebrenica. Mladic wacht in de cel op zijn uitlevering aan het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag. Naar verwachting komt hij dinsdagavond of woensdagochtend aan in Nederland.

©Novum/AP | Transport Online