Clicky


PvdA worstelt met rituele slacht

PvdA worstelt met rituele slacht
06-06-2011 09:47 | Politiek & Verkiezingen | auteur de redactie
De PvdA heeft het verbod op onverdoofd ritueel slachten niet goed ingeschat. De partij had de achterban in een eerder stadium moeten raadplegen over de kwestie, zegt PvdA-voorzitter Lilianne Ploumen tegen nu.nl. "Dat is gewoon niet goed gegaan." De sociaaldemocraten gaven onlangs hun steun aan het voorstel van de Partij voor de Dieren.

Islamitische en joodse aanhangers van de partij zijn bepaald niet te spreken over het partijstandpunt. "Terwijl je je standpunten bepaalt moet je met de achterban gaan praten. Dat is onvoldoende gebeurd", zegt Ploumen. De partij moet allerlei bijeenkomsten voor leden organiseren om de steun uit te leggen.

Eerder sprak het congres van D66 zich uit tegen het voorstel, terwijl de Kamerfractie het had gesteund. De partijleden vinden dat godsdienstvrijheid zwaarder moet wegen dan dierenleed.

Uit recent onderzoek van de Wageningen Universiteit is de conclusie getrokken dat de onbedwelmde slacht dieren extra stress en pijn oplevert. Dat was reden voor een aantal partijen zich tegen deze vorm van slachten uit te spreken.

Alleen CDA, ChristenUnie en SGP zijn tegen het voorstel de wet aan te passen. Het parlement houdt volgende week een hoorzitting over de kwestie.

©Novum | Transport Online