Clicky


Invallen in woonwagenkampen in Oss

Invallen in woonwagenkampen in Oss
06-06-2011 12:00 | Misdaad | auteur de redactie
OSS - Bij invallen in woonwagenkampen en panden in Oss en omgeving heeft de politie maandagochtend drie verdachten aangehouden en een speedboot in beslag genomen. In Dordrecht werd in een bedrijfspand een hennepkwekerij met duizend plantjes gevonden, meldt de politie.

De acht invallen zijn gedaan om bewijsmateriaal te verzamelen en goederen die met crimineel geld zijn gekocht af te pakken, zegt een woordvoerder. "We zijn niet per se op zoek naar hennepkwekerijen." In Oss worden de twee plaatselijke woonwagenkampen dan ook niet uitgekamd, de invallen daar bleven beperkt tot één woning per kamp.

Twee verdachten werden aangehouden in Oss en een in Heesch. Behalve de woonwagenkampen doorzocht de politie onder meer een garagebox. Het gaat om een actie van de taskforce die de hennepteelt moet aanpakken. De invallen werden rond 06.00 uur gedaan. Bij de invallen werken ongeveer honderd medewerkers van gemeente, belastingdienst en politie samen.

De taskforce werd in december in het leven geroepen door de vijf grootste gemeenten van Noord-Brabant en minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD). Dat gebeurde na een aantal incidenten in de provincie rondom drugs en georganiseerde criminaliteit.

©Novum | Transport Online