Clicky


Rechtbank verleent RBC uitstel van betaling

Rechtbank verleent RBC uitstel van betaling
06-06-2011 15:21 | Sport | auteur de redactie
RBC Roosendaal heeft maandag van de Bredase rechtbank uitstel van betaling gekregen. De Brabanders zien daarmee voorlopig af van de aangekondigde faillissementsaanvraag. Dat meldt advocaat Hans van Oijen maandag. Voor deze optie is gekozen omdat schuldeisers hun goederen willen terughalen. Aan de financiële situatie bij de club verandert niets.

De rechtbank heeft een bewindvoerder benoemd. Schuldeisers moeten zijn beslissing afwachten voor ze tot actie kunnen overgaan. De eerstedivisionist heeft door het uitstel van betaling wat meer tijd om initiatieven te ontwikkelen die de club van de ondergang moeten redden.

Eerder liet Van Oijen weten dat RBC minimaal 1,6 miljoen euro nodig had. Daarnaast moest de club volgens de advocaat met een degelijk saneringsplan op de proppen komen om het dreigende faillissement af te wenden. De aandeelhoudersvergadering van de NV besloot vorige week het faillissement aan te vragen.

Indien de bijna 84 jaar oude vereniging daadwerkelijk failliet gaat, verliest het direct haar proflicentie. Het naar de Topklasse gedegradeerde Almere City FC neemt dan mogelijk de plaats van de club in de Jupiler League in.

©Novum | Transport Online