Clicky


Ahold scoort goed in VS, zwak in Nederland

Ahold scoort goed in VS, zwak in Nederland
07-06-2011 10:35 | Financieel | auteur de redactie
Ahold heeft in het eerste kwartaal in de VS zowel in omzet als in marges beter dan verwacht gepresteerd. De resultaten voor Nederland vielen tegen, zegt een analist van ABN Amro. Hij vindt het gezien de marktpositie van Ahold in Nederland teleurstellend dat zowel marges als volumes onder druk staan.

Ahold opent in de tweede helft van het jaar een tweede Albert Heijn-winkel in België. Dat meldde de CEO van het supermarktconcern dinsdag. "We zijn zeer tevreden over de ontwikkeling in de eerste winkel en zullen in de tweede helft van het jaar onze tweede winkel daar openen", zegt chief executive Dick Boer.

Ahold opende de eerste Belgische Albert Heijn-winkel in maart in Brasschaat. "Ook de tweede winkel zal in de regio Antwerpen de deuren openen", zei Boer.

De CEO zei verder dat Ahold naar mogelijkheden kijkt "om de regionale aanwezigheid verder uit te breiden", zonder nadere details te geven.

Hij gaf aan dat Albert Heijn in de totale omzet van versproducten relatief weinig hinder ondervindt van de uitbraak van de EHEC-bacterie-epidemie, "maar vorige week zagen we wel dat de omzet van komkommers met 25% is gedaald", voegt hij toe.

Ahold boekte over het eerste kwartaal een 6,2% hogere en beter dan verwachte nettowinst van EUR291 miljoen op een 5,9% hogere omzet van EUR9,3 miljard. Boer wilde in de telefonische toelichting geen outlook geven voor het nu lopende tweede kwartaal.

©Novum/Dow Jones | Transport Online