Clicky


De Jager: nog geen besluit extra steun Grieken

De Jager: nog geen besluit extra steun Grieken
07-06-2011 10:46 | Buitenland | auteur de redactie
Nederland heeft nog geen besluit genomen over eventuele extra financiële steun aan Griekenland. Dat stelt minister van Financiën Jan Kees de Jager dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

De hoeveelheid extra leningen die Griekenland nodig zal hebben om zijn financieringsgat te dichten, hangt mede af van de betrokkenheid van de private sector bij de herfinanciering van het Zuid-Europese land, voegt de minister daar aan toe. Hij verwacht dat in aanloop naar de vergadering van de Eurogroep op 20 juni meer duidelijkheid komt over het benodigde bedrag.

De Europese Commissie, het IMF en de Europese Centrale Bank (ECB) concludeerden onlangs na een bezoek aan Griekenland dat het land zichzelf naar verwachting niet zelfstandig zal kunnen financieren in 2012, zoals aanvankelijk was gepland, en dat er dus meer financiële steun nodig is.



Griekenland kreeg in 2010 toezeggingen voor EUR110 miljard aan leningen van de andere eurozonelanden en het IMF. De daarbij overeengekomen doelstellingen om het begrotingstekort terug te dringen in 2010 werden echter niet gehaald.

©Novum/Dow Jones | Transport Online