Clicky


Arrestaties voor overval op hoogbejaarde Alkmaarse vrouwen

Arrestaties voor overval op hoogbejaarde Alkmaarse vrouwen
07-06-2011 13:29 | Misdaad | auteur de redactie
ALKMAAR - De politie heeft twee 18-jarige Alkmaarders aangehouden op verdenking van een gewelddadige overval op de woning van twee vrouwen van 82 en 83 jaar, op 5 april 2011. De verdachten belden op klaarlichte dag bij de woning aan het Verdronkenoord in Alkmaar aan. Toen de vrouwen open deden drongen de twee tieners, van wie er een toen nog 17 was, de woning binnen.

De vrouwen werden naar de grond gewerkt en de woning werd doorzocht. Ook werd er geduwd en getrokken en zou er geschopt zijn. Er werden een klein geldbedrag en een sieraad buitgemaakt. Een derde verdachte die werd aangehouden voor mogelijke betrokkenheid is heengezonden.

Beide verdachten van de overval zitten nog vast. De Raadkamer van de rechtbank Alkmaar heeft vorige week beslist dat de meerderjarige verdachte nog zeker 90 dagen langer vast moet blijven zitten. Morgen moet de verdachte die ten tijde van de overval minderjarig was voor de Raadkamer komen.

De politie kwam ze op het spoor toen de oudste verdachte op 19 mei 2011 samen met een medeverdachte werd aangehouden op verdenking van een insluiping in een andere woning, aan de Hobbemalaan in Alkmaar. Een van hen zou bij een woning hebben aangebeld met een intekenlijst voor een sponsorloop voor een goed doel. Terwijl het slachtoffer met hem bezig was werd via de achterdeur, die open stond, de handtas meegenomen.