Clicky


Gadhafi zweert tot zijn dood te vechten

Gadhafi zweert tot zijn dood te vechten
07-06-2011 19:30 | Buitenland | auteur de redactie
TRIPOLI - De Libische leider Moammar Gadhafi heeft dinsdag gezworen te vechten tot de dood. De audioboodschap werd uitgezonden nadat de NAVO zware bombardementen had uitgevoerd op de Libische hoofdstad Tripoli.

In een onverwachts telefoontje aan de Libische staatstelevisie liet Gadhafi briesend zijn ongenoegen over de opstandelingen blijken. Hij zei zich niet over te geven. "We zullen niet knielen", schreeuwde hij. "We geven ons niet over: we hebben maar één keus - tot aan het einde. De dood, de overwinning, het maakt niet uit, we geven ons niet over! We zijn sterker dan jullie wapens, dan jullie vliegtuigen. De stem van het Libische volk is luider dan het geluid van explosies." Woedend beet hij de opstandelingen toe 'bastaarden' te zijn.

Enkele minuten na het telefoontje van Gadhafi werd Tripoli opnieuw opgeschrikt door een explosie, vermoedelijk een luchtaanval van de NAVO.

Wanneer het telefoontje precies is gepleegd is onduidelijk, maar in het gesprek is het geluid van laagvliegende vliegtuigen te horen, waarna Gadhafi snel ophangt. Het gesprek is vermoedelijk dan ook dinsdag gevoerd.

©Novum/AP | Transport Online