Clicky


'Rotterdam weer onveiligste stad van Nederland'

'Rotterdam weer onveiligste stad van Nederland'
10-06-2011 09:06 | Misdaad | auteur de redactie
ROTTERDAM - Rotterdam is voor de vijfde keer in tien jaar tijd de meest criminele stad van Nederland. Dat blijkt uit de Misdaadmonitor van het AD. De criminaliteit in de stad is wel gedaald ten opzichte van vorig jaar. Eindhoven, onveiligste stad van vorig jaar, staat nu zesde op de lijst. De veiligste plaats is, net als vorig jaar, Littenseradiel in Friesland.

De gemeente Rotterdam gaat volgens de vergelijking van de krant gebukt onder relatief veel bedreigingen, overvallen, straatroven en mishandelingen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb noemt het positief dat Rotterdam veiliger is geworden, maar is teleurgesteld over de eerste plaats op de lijst.

"We zullen nog harder moeten werken om de criminaliteit verder terug te dringen", zegt Aboutaleb in een reactie. Hij vreest dat de bezuinigingsplannen van het kabinet de veiligheid in zijn stad niet ten goede komen.

Ook laakt Aboutaleb de plannen van zijn voorganger Ivo Opstelten, nu minister van Veiligheid en Justitie, om Animal Cops in het leven te roepen. Hij vindt dat het geld voor de dierenpolitie beter gebruikt kan worden om draaideurcriminelen aan te pakken en de nazorg voor ex-verslaafden te regelen.

©Novum | Transport Online