Clicky


Duitsland zoekt oorzaak EHEC-besmetting

Duitsland zoekt oorzaak EHEC-besmetting
13-06-2011 00:18 | Buitenland | auteur de redactie
(Novum/AP) BERLIJN - De Duitse autoriteiten zijn er nog niet in geslaagd een verklaring te vinden voor de besmetting van kiemscheuten met de agressieve EHEC-bacterie, die inmiddels 35 levens heeft geëist. Vrijdag werd vastgesteld dat groentenscheuten van een boerderij in het plaatsje Bienenbüttel in Noord-Duitsland de bron zijn van de darminfecties, die al meer dan drieduizend mensen ziek hebben gemaakt.

De landbouwminister van Nedersaksen zei zondag dat nog onduidelijk is of werknemers de bacterie hebben meegebracht, of dat die via zaden, het water of iets anders op de boerderij terecht is gekomen. Het ministerie is bezig 1100 monsters te testen, waarvan bijna driehonderd van de bewuste boerderij, in een poging de antwoorden te vinden. Tot nu echter zonder resultaat.



Het aantal doden is inmiddels opgelopen tot 35, waarvan 34 in Duitsland en één in Zweden. Van hen hadden er 23 een zeldzame complicatie ontwikkeld die tot nierfalen kan leiden. In totaal zijn 3255 mensen ziek geworden. De Duitse minister van gezondheid Daniel Bahr heeft ervoor gewaarschuwd dat er nog meer doden kunnen vallen, hoewel de uitbraak lijkt af te nemen.