Clicky


Button wint bizarre Grand Prix van Canada

Button wint bizarre Grand Prix van Canada
13-06-2011 00:25 | Sport | auteur de redactie
(Novum) - Jenson Button heeft op spectaculaire wijze de Grand Prix van Canada gewonnen. De Brit van McLaren profiteerde in de laatste ronde van een enorme stuurfout van Sebastian Vettel en bekroonde daarmee een indrukwekkende inhaalrace met zijn eerste zege van het seizoen. De wedstrijd op het Circuit Gilles Villeneuve liep door zware regenval ruim twee uur vertraging op.

Vettel blijft ondanks zijn misser in de slotfase ruim aan kop in de stand om het wereldkampioenschap. De achterstand van Button, die opschuift naar de tweede plaats, bedraagt zestig punten. Lewis Hamilton en Fernando Alonso haalden de eindstreep in Canada niet.

De safety car beleefde in Montreal een drukke middag. Omdat het bijna de hele dag had geregend, ging de wedstrijd van start achter de safety car en toen de hemelsluizen even later opnieuw openbraken, volgde er zelfs een rode vlag. Pas een dikke twee uur later vond de organisatie het verantwoord om weer verder te gaan.



Hamilton was er toen al niet meer bij. De Brit viel uit na een mislukte inhaalactie bij zijn ploeggenoot Button. Na de regenbreak werd ook Alonso een poging om Button te passeren fataal. In de slotfase ontpopte de wereldkampioen van 2009 zich ook tot de plaaggeest van Vettel. De Duitser van Red Bull maakte een van zijn zeldzame fouten en moest daardoor genoegen nemen met de tweede plaats.

Michael Schumacher was dicht bij zijn eerste podiumplaats sinds zijn rentree vorig jaar, maar uiteindelijk kaapte Mark Webber de derde plaats net voor de neus van de Duitser weg. De Rus Vitaly Petrov van Renault werd als vijfde afgevlagd.