Clicky


Groei Facebook vlakt af

Groei Facebook vlakt af
13-06-2011 16:19 | Financieel | auteur de redactie
(Novum) - Facebook is in mei voor het eerst sinds de start in 2004 minder hard gegroeid dan de maand ervoor. Dat komt door de daling van het aantal actieve gebruikers in de Verenigde Staten en Canada, meldt de technologienieuwssite InsideFacebook.com.

In mei groeide Facebook per saldo nog met 11,8 miljoen nieuwe gebruikers, tegen 13,9 miljoen in april. Dit komt neer op een groei van 1,7 procent. In de 12 maanden daarvoor groeide Facebook gemiddeld nog met 20 miljoen gebruikers per maand. Facebook telt nu 687 miljoen profielen wereldwijd.

Belangrijkste reden voor de teruggang is het aantal actieve gebruikers in de VS, waar 6 miljoen profielen minder werden geteld. Facebook in Canada had 1,52 miljoen minder gebruikers. Ook in Groot-Brittannië, Noorwegen en Rusland zakte het aantal actieve gebruikers.



Verklaring voor de groeiafname zoekt InsideFacebook.com in de verzadiging van het aantal gebruikers in landen waar Facebook al jaren geleden is geïntroduceerd, zoals de VS en Canada. Als ongeveer de helft van de totale bevolking is aangesloten bij Facebook neemt de groei af, constateerde de website.

Dat Facebook toch nog groeit met 1,7 procent komt met name door landen waar de site pas kort geleden geïntroduceerd is. Zo groeide het aantal gebruikers in Brazilië met 10 procent en in Mexico met 7,6 procent.