Clicky


Grozny stelt Gullit ultimatum

Grozny stelt Gullit ultimatum
14-06-2011 00:21 | Sport | auteur de redactie
(Novum) - Ruud Gullit staat op het punt om ontslagen te worden bij Terek Grozny. Als de trainer er dinsdag met zijn club niet in slaagt de uitwedstrijd tegen Amkar Perm te winnen, moet hij onmiddellijk zijn biezen pakken. Dat laat de huidige nummer dertien van de Russische competitie in een officiële verklaring op de website weten.

Eigenaar Ramzan Kadyrov is zeer ontevreden over de resultaten en over de instelling van de trainer. "In plaats van de mouwen op te stropen, wat gezien de stand op de ranglijst noodzakelijk is, heeft hij meer aandacht voor bars en discotheken", meldt de clubleiding, die de trainer ook verwijt tijdens de interlandperiodes te lang in het buitenland te verblijven.



Gullit zelf wijt de tegenvallende resultaten aan het spelersmateriaal. Zo slaagde de club er niet in om Mbark Boussoufa en Diego Forlan naar Tsjetsjenië te lokken. "Daar begon hij drie dagen voor het sluiten van de transfermarkt opeens over. Dan wordt het moeilijk om die transfers nog rond te krijgen. Gullit kijkt naar iedereen behalve naar zichzelf. Er wordt zwak gespeeld en er is geen herkenbare speelstijl."

Gullit werd in februari aangesteld bij de ambitieuze club uit Tsjetsjenië. Van de eerste twaalf wedstrijden van het seizoen wist Grozny er maar drie te winnen.