Clicky


Boasson Hagen de snelste in Lisieux

Boasson Hagen de snelste in Lisieux
07-07-2011 18:12 | Sport | auteur de redactie
(Novum) - Edvald Boasson Hagen heeft de langste etappe in deze editie van de Tour de France gewonnen. De Noor van Team Sky was na 226,5 kilometer de sterkste in de sprint in Lisieux. De Australiër Matthew Goss (HTC) finishte als tweede, voor de Noorse geletruidrager Thor Hushovd (Garmin). Romain Feillu van Vacansoleil werd vierde.

Na zijn ontsnapping van dinsdag koos Johnny Hoogerland opnieuw de aanval. De Zeeuw van Vacansoleil kreeg naast ploeggenoot Lieuwe Westra ook de Fransman Anthony Roux (Française des Jeux), Leonardo Duque (Cofidis) uit Colombia en de Italiaan Adriano Malori (Lampre) met zich mee.

Hoogerland sprokkelde onderweg genoeg punten om de bolletjestrui over te nemen van Cadel Evans. Dagsucces zat er voor Vacansoleil echter niet in, al kregen de koplopers een maximale voorsprong van ruim elf minuten. Uiteindelijk werd Malori op drie kilometer van de streep als laatste ingerekend door het werk van Garmin-Cervélo en HTC.



In de chaotische slotfase probeerden meerdere renners nog aan een sprint te ontsnappen. Onder meer Alberto Contador en Jelle Vanendert probeerden een gaatje te slaan. Bauke Mollema ging ook in de aanval, maar zijn poging werd opgevangen door het peloton. In de spurt toonde Boasson Hagen zich de sterkste. Philippe Gilbert behoudt de groene trui met een punt voorsprong op Jose Joaquin Rojas.